Skip to content
Gehandicapte Op Racefiets

GP Adrie van der Poel laat mensen met beperking fietsen

Fietsen met grote wielernamen als Adrie van der Poel, op de foto gaan met je helden en ook nog een uniek wielershirt krijgen: met het project Uniek Sporten zet de stichting Grote Prijs Adrie van der Poel op vrijdag 1 juni een waar wielerfeest op touw voor mensen met een handicap.

De stichting maakt al negentien jaar furore met de organisatie van de wereldbeker veldrijden en twee WK’s in Hoogerheide, maar wil zich ook van haar sociale kant laten zien. Samen met de provincie en de gemeente Woensdrecht is gekozen voor een wielermiddag op het trainings- en opleidingscentrum bij het Wielercollege in Ossendrecht voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. \

Diverse activiteiten
Het project op 1 juni duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Deelnemers kunnen een clinic volgen op een racefiets of met een mountainbike, maar ook aan spinning doen, rijden op een rollenbank of met een tandem of racerunner. Ook zijn er demonstraties met onder meer een handbike. Geboren Hoogerheidenaar Adrie van der Poel, oud-wereldkampioen veldrijden, is in elk geval van de partij. Afhankelijk van hun wedstrijdprogramma haken mogelijk nog meer bekende namen aan om mee te fietsen of aan te schuiven voor een fotosessie.

Aanmelden
Wie zich voor maandag 16 april via www.gpadrievanderpoel.nl aanmeldt voor Uniek Sporten, is ook verzekerd van een echt wielershirt. De middag wordt afgesloten met een heuse wielermaaltijd. Als iemand zelf geen fiets heeft, maar toch mee wil doen, dan is dat geen enkel probleem. Wie dit bij het aanmelden doorgeeft, kan op 1 juni gebruik maken van fietsen die de organisatie beschikbaar stelt. Deelnemen kan op verschillende niveaus, van beginners, via renners met gemiddelde ervaring die een parcours met kleine heuveltjes afleggen tot gevorderden voor wie een lastiger traject is uitgestippeld.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief