Skip to content
Chris Van Faassen

Genomineerden Chris van Faassen-penning bekend

De genomineerden van de Chris van Faassen Vrijwilligerspenning 2017 zijn bekend. Een jury heeft 11 kandidaten, individuelen en groepen, genomineerd.

Op 8 december 2017 wordt voor de 25e keer de Chris van Faassenpenning uitgereikt. Met de erepenning en een geldprijs van 250 euro spreekt de gemeente haar waardering uit voor de vrijwilligers in Breda. In totaal hebben ruim 200 mensen 130 kandidaten voorgedragen voor de prijs: 75 individuen en 55 groepen. Uit de voorgedragen kandidaten heeft een jury 11 kandidaten genomineerd. De winnaar van de Chris van Faassenpenning wordt per categorie (individu, groep, aanmoediging) bekend gemaakt tijdens de feestavond op 8 december, in het Chassé Theater.

Oprichtster gehandicaptenplatform
In 2011 werd de Vrijwilligerspenning, die de gemeente Breda jaarlijks uitreikt, als eerbetoon naar Chris van Faassen vernoemd, voor haar tomeloze inzet als vrijwilligster en belangenbehartiger. Zo was Van Faassen oprichtster van het Bredaas Centrum Gehandicapten (BCG), de organisatie die nu bekend staat als Breda-Gelijk. De chronisch zieke Van Faassen overleed in januari 2012 op 54-jarige leeftijd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief