Skip to content
Boek Prachtkracht

Fotoboek over kinderen met visuele beperking

Fotograaf en revalidatietherapeut Ida van Boekel reikte zaterdag bij Visio in Nijmegen het eerste exemplaar van haar “ode aan alle krachtige moeders” uit aan Corrie. Zij is met haar dochter Sophie een van de geportretteerden in dit fotoboek over kinderen met een visuele en meervoudige beperking.

Ida – in het dagelijks leven revalidatietherapeut bij Visio in Nijmegen – laat in haar boek zien hoe divers het leven met een meervoudige beperking kan zijn. De gefotografeerde kinderen hebben één overeenkomst: ze zijn slechtziend of blind.

Meervoudige beperking.
De 22 moeders in het boek staan volgens Ida symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik hen tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden. Ook zie ik ze vechten voor het geluk van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”

Puurheid van het moment.
Die kracht heeft ze met haar camera weten vast te leggen. Alle moeders zijn in witte kleding naar de studio gekomen en accentueren zo de puurheid van het moment. De foto’s worden uitgelicht in een bijpassend gedicht door Ida’s collega, gedragswetenschapper Anke Fonteyn-Vinke. Het boek kost €39,95 en is te bestellen op www.idavanboekel.nl of in de boekhandel.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief