Skip to content
Ecoskelet

Fonds voor innovatie hulpmiddelen mensen met handicap

Technologie kan veel hulp bieden aan mensen met een functiebepelring, maar dat gebeurt volgens regeringspartijen VVD en D66 nog te weinig. Met een speciaal fonds willen ze dat stimuleren.

Een exoskelet dat helpt om dwarslaesiepatiënten weer te laten lopen of een zorgrobot die helpt met huishoudelijke taken. Er zijn ideeën genoeg in de zorg. Maar weinig van die technieken worden in de praktijk gebruikt. “Er gebeuren hele mooie dingen maar het lukt nog niet goed om die snel beschikbaar te hebben voor mensen die er baat bij hebben”, zegt VVD-Kamerlid Sophie Hermans.

10 miljoen euro.
VVD en D66 willen een innovatiefonds oprichten en daar extra in investeren. In deze kabinetsperiode moet er tien miljoen euro in dat fonds komen. De helft daarvan is al toegezegd. Om geld uit het fonds te krijgen, moeten zorgaanbieders met plannen komen ‘die de gehandicaptenzorg verder brengen’. De plannen moet ook concreet zijn en er moet duidelijk zijn ‘welk verschil de toepassing gaat maken in het leven van de cliënt en welke invloed deze toepassing heeft op het werk van de professional.’

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief