Skip to content
Rolstoelers Volgen Computercursus

FNV vraagt wethouders steun voor arbeidsvoorwaarden beschut werk

Iedere werknemer in Nederland heeft recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden, dus ook mensen met een arbeidsbeperking. Daarom vraagt de FNV wethouders in Nederland hun steun uit te spreken voor arbeidsvoorwaarden voor werknemers in het nieuwe beschutte werk en in de zogenaamde garantiebanen.

Peter Wiechmann, bestuurder FNV Overheid: “De Participatiewet is nu al bijna drie jaar van kracht, maar voor deze werknemers is er landelijk nog altijd niets geregeld aan arbeidsvoorwaarden. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft deze groeiende groep tot nu toe nog steeds genegeerd als het gaat om afspraken over loon, reiskosten, verlof, ontwikkeling en pensioen.”

Landelijke regeling
FNV merkt in gesprekken met gemeenten dat zij wachten op een landelijke regeling. Ook tijdens de FNV-actie bij het VNG-jaarcongres afgelopen juni bleek dat veel wethouders voor deze groep afspraken willen. Wiechmann: “Echter belemmert een resolutie van de VNG uit 2013 de komst van een cao. Wij vinden dat die resolutie zo snel mogelijk van tafel moet, zodat wij kunnen praten over arbeidsvoorwaarden voor deze groep kwetsbare medewerkers.”

Duidelijkheid
FNV vindt dat het onderwerp ‘cao Participatiewet’ prominent op de agenda moet komen. De Buitengewone Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vergadert op 1 december. Wiechmann: “Er moet duidelijkheid komen voor de duizenden mensen in de Participatiewet. Deze groep is groeiende, omdat er geen instroom meer is in de cao Sociale Werkvoorziening. De urgentie wordt steeds groter. Wij vragen de wethouders nu concreet hun steun uit te spreken om de impasse te doorbreken en het onderwerp met spoed te agenderen bij de VNG.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief