Skip to content
Dove Filmers

Film over dove humor van start

Timothy de Graaf en Johan Ros hebben samen een droom. Het maken van een film over ‘Dove’ humor. En deze droom kan nu uitkomen omdat ze via crowdfunding het nodige geld hebben opgehaald.

‘Het is voor ons belangrijk om aan iedereen laten zien dat doven goed zijn in filmen en acteren. Met deze film krijgen dove acteurs de kans om te acteren. En dove mensen krijgen de kans om een zogenaamde ‘eigen film’ te zien en ervan te genieten.’ Aldus de beide heren.  Nog nooit eerder is er in Nederland een film gemaakt met een dove filmcrew, geschreven door dove mensen, gespeeld door dove mensen en niet te vergeten over Dove humor. Een unicum in Nederland. Wel wordt de film toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Zo gebruiken ze International Sign in de film, komt er ondertiteling in het Nederlands en Engels en wordt alles gestemtolkt door een gebarentolk. Bij de vertoning wordt het dus een gemêleerde zaal vol internationale mensen uit binnen en buitenland, die zowel horend al doof zullen zijn.

Timothy en Johan.
Timothy is afgestudeerd beeldend kunstenaar en filmer. Al Jarenlang maakt hij veel schilderijen en tekeningen en films. Het thema in zijn werk is telkens weer de onbegrensde visuele wereld van de Gebarentaal.  Johan werkt als docent Nederlandse Gebarentaal en onderzoeksmedewerker bij de Radboud universiteit. Hij is opgegroeid in de Dovenwereld, in een Dove familie. Johan zit tegenwoordig ook in de theater en filmwereld, als theater en filmmaker en als acteur.

Meer weten? Kijk op de facebookpagina van de filmmakers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief