Skip to content
Fietsvierdaagse Drenthe

Fietsvierdaagse per scootmobiel

De Drentse Fiets4Daagse zet dit jaar ook in Meppel een zogenaamde ‘Roll-On-Route’ uit. Dat betekent dat gebruikers van scootmobiels en elektrische rolstoelen ook aan het evenement kunnen deelnemen.

In 2017 is in Emmen een proef gedraaid met deelname van scootmobielen aan een verkorte route van de Fiets4Daagse. Dit experiment is zo goed verlopen dat nu ook in Meppel een route wordt uitgezet.Voorzitter Bart Kattenberg van de startplaats Meppel is blij met de toevoeging van de ‘Roll-On-Route’. ,,Voor ons betekent het een welkome uitbreiding van het bestaande aanbod. Het kan extra deelnemers opleveren.’’ Ook wethouder Gert Stam is enthousiast. ,,Dit geeft meer mensen de mogelijkheid om samen van de Drentse natuur te genieten en andere mensen te ontmoeten.’’

Een reserve-scootmobiel in de bus’
Heeroma Zorgwinkel, die ook nauw betrokken is geweest bij de proef in Emmen, sluit ook in Meppel aan. ,,Wij regelen dat er altijd iemand in de buurt is die de serviceauto kan oppiepen bij elke calamiteit met de scootmobiel, bijvoorbeeld bij een lekke band of lege accu. Ook hebben we een reserve-scootmobiel in onze bus, zodat een eventuele pechvogel toch zijn of haar route gewoon kan vervolgen’.

Geen zandpaden of bijzondere obstakels
De afstand van de ‘Roll-On-Route’ is ongeveer 30 kilometer per dag. Routeplanner Johan Dolstra heeft in de geplande routes rekening gehouden met het feit dat de deelnemers aan de ‘Roll-On-Route’ geen zandpaden tegen komen of andere bijzondere obstakels. ,,En natuurlijk zijn er gehandicaptentoiletten aanwezig bij de controleposten’’, vertelt hij.

De Drentse Fiets4Daagse vindt dit jaar plaats van 24 t/m 27 juli. Naast Meppel kan er gestart worden in Assen, Emmen, Diever, Dalen, Norg, Westerbork en Hoogersmilde. Inschrijven kan op www.fiets4daagse.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief