Skip to content

Feest bij NAC Breda, voor gehandicapte kinderen

Het zijn de helden, ja ja, het zijn de helden van Breda’. Uit volle borst werd zong de B-side de groep kinderen toe. Zij beleefden afgelopen zaterdag een avondje NAC om nooit te vergeten.

Op de vooravond van de Week van de Toegankelijkheid mogen 25 kinderen met een beperking samen met de spelers van NAC en PSV het veld op lopen.

Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelen de kinderen en hun ouders zich bij de ingang van het stadion. Enkelen kennen elkaar al omdat ze bijvoorbeeld samen in de taxi zitten die ze naar school brengt. Ravi Gadellaa is 9 jaar en zit in groep 5 van de Montessorischool. Zijn moeder Babette is al de hele week bezig geweest om hem op deze avond voor te bereiden. Met behulp van youtube filmpjes kreeg Ravi een idee van het hand-in-hand lopen en is hij voorbereid op eventueel hard gezan of vuurwerk. Hij popelt om naar binnen te gaan, en voor een uitgebreid gesprek met een verslaggever is al helemaal geen tijd.

Kindermigraine

De ouders van Thomas Rijsdijk (10) hebben er voor gekozen pas op de dag zelf bekend te maken dat hij vanavond met de spelers het veld op mag. ,,Thomas heeft zwaar kindermigraine”, zegt zijn vader. ,,Vandaar dat we op passen met prikkels en dat we tot op het laatste moment gewacht hebben.” Thomas zegt te hopen dat hij naast keeper Benjamin van Leer mag lopen. ,,Want op school ben ik als we voetballen ook vaak keeper”, legt hij uit.

Nadat ze hun plicht gedaan hebben, mogen ze, apetrots, op de tribune naar de wedstrijd kijken. In de pauze zijn ze zelf aan de beurt om op doel te gaan schieten. Als de harde kern uit vak E hen vervolgens toe begint te zingen, genieten ze met volle teugen. Het was een moment om kippenvel van te krijgen. ,,Philip kan zich niet woordelijk uitdrukken, maar kijk eens hoe superblij hij is”, zegt Jean-Marie van Logtestijn terwijl hij vol trots een filmpje laat zien van Philip voor de B-side.

Feest bij NAC Breda, voor gehandicapte kinderen
Feest bij NAC Breda, voor gehandicapte kinderen

(Bron: BN de Stem)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief