Skip to content
Helpen Eten

Extra geld verpleeghuizen hoeft niet naar zorgwerkers

Het geld dat de overheid beschikbaar stelt voor verbetering van de kwaliteit van de verpleeghuiszorg hoeft niet te worden gestoken in het aantrekken van meer zorgwerkers. Verpleeghuizen kunnen ook extra personeel aantrekken voor ondersteunende taken, zoals samen met bewoners maaltijden bereiden.

Dit schrijft minister Hugo de Jonge in een recente brief aan de Tweede Kamer over de verpleeghuiszorg. Het kabinet stelt structureel 2,1 miljard euro beschikbaar. In 2018 beschikken de verpleeghuizen al over de eerste 435 miljoen euro, waarmee zij circa zevenduizend extra fte kunnen inzetten, “waardoor bewoners van verpleeghuizen in 2018 al in grotere mate mogen rekenen op goede zorg in het verpleeghuis. Dat betekent dat zorgverleners meer tijd hebben om hun bewoners meer persoonlijke aandacht te geven en te zorgen voor een plezierige dag met voldoende dagactiviteiten.”

Eigen route
Volgens De Jonge kiezen zorginstellingen “hun eigen route om de kwaliteit te verbeteren”. Dit hoeft niet altijd door schaars zorgpersoneel aan te nemen, maar kan ook door extra ondersteunend personeel aan te trekken, dat bijvoorbeeld samen met bewoners maaltijden bereidt, familie ontvangt en zich wijdt aan gezamenlijke activiteiten. “Hierdoor zijn er meer medewerkers aanwezig in de huiskamer en geeft het de zorgprofessional meer rust tijdens de zorgtaken elders in de woning.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief