Skip to content
Gehandicaptenparkeeerkaart

Experiment om misbruik parkeerkaarten tegen te gaan

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) begint in de zomer met een experiment om misbruik van invalidenparkeerkaarten tegen te gaan. De kentekens van auto’s van gehandicapten worden gekoppeld aan hun parkeerkaarten.

Nu bestaat die koppeling nog niet en wordt er in toenemende mate met de kaarten gefraudeerd. Gemeenten die gebruik maken van scanauto’s kunnen meedoen met de proef. De maatregel is een aanvulling op de database die auto’s registreert voor parkeervergunningen en parkeerapps.

Groot probleem
Directeur van Ieder(in), Illya Soffer, vertelt dat fraude al sinds de invoering van de kaart in 2001 een probleem is. Met de kaart kun je parkeren in alle landen van de Europese Unie.

Ruitje intikken
De kaart achter het raam op het dashboard ligt met de foto van de kaarthouder naar beneden. Hierdoor kunnen handhavers niet zien wie de auto geparkeerd heeft. Dit werkt diefstal in de hand.  Veel ruitjes worden ingetikt om de kaarten te stelen. Volgens belangenorganisaties is een gehandicaptenparkeerkaart op de zwarte markt zo’n 1500 euro waard.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief