Skip to content

Estafette Stichting Gebruikers Assistentiehonden

Ambassadeurs met assistentiehonden maken vanaf het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag vanaf zaterdag 12 mei een estafettetocht door alle twaalf provincies.

Met hun Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden door heel Nederland vraagt de organisatie aandacht voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden in winkels, horecagelegenheden, vervoer en in openbare gebouwen. Dankzij assistentiehonden kunnen mensen met een handicap of chronische ziekte participeren in de samenleving en sociale contacten onderhouden.

Wet aangenomen
In juni 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de de inwerkingtreding van het VN-verdrag voor personen met een handicap. In dit verdrag is opgenomen dat mensen met een assistentiehonden ook gewoon toegang moeten hebben tot openbare gebouwen en gelegenheden. Hen mag dus niet de toegang geweigerd worden. Echter, door de wet is de toegankelijkheid voor mensen met assistentiehonden nog niet verbeterd. Het afgelopen jaar nam landelijk het aantal klachten van gebruikers met assistentiehonden over de beperkte toegankelijkheid zelfs toe.
Met de Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden willen de ambassadeurs de bewustwording over het meedoen van mensen met assistentiehonden in de samenleving vergroten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief