Skip to content
Kaft Griezelwielen

‘Zijn er ook weerwolven in een rolstoel?’

De aanleiding geven voor een nieuw griezelboek én ook nog onderdeel zijn van een tentoonstelling. De 8-jarige Romy uit Breda maakte het vrijdag allemaal mee in Venlo. Die dag opende er een grote Paul van Loon-tentoonstelling in het Limburgs Museum waar de schrijver ook het nieuwe boek ‘Griezelwielen’ presenteerde.

Griezelwielen is het nieuwste boek in de serie van Dolfje Weerwolfje. De aanleiding voor het boek vormt Romy, een meisje uit Breda met een beperking. Een paar jaar geleden vroeg zij aan de schrijver of er ook weerwolven zijn met een rolstoel. “In eerste instantie deed Paul daar niks mee”, vertelt Astrid Stevens van het Limburgs Museum. “Maar het idee bleef wel hangen.”  Uiteindelijk heeft Paul van Loon het idee uitgewerkt in het nieuwe boek ‘Griezelwielen’ dat vrijdag werd gepresenteerd in het Limburgs Museum. Romy en Paul van Loon waren bij de opening aanwezig, net als 50 andere kinderen en nog andere gasten.
Het museum heeft behalve een complete tentoonstelling over de succesvolle boeken van Van Loon (Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus), de Griezelbus na laten bouwen. Die bus, inclusief Paul van Loon-quiz gepresenteerd door Paul van Loon, rijdt naar Limburgse en Brabantse scholen en biebs om het lezen te promoten. 

Bron: BNdeStem

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief