Skip to content
Thuiszorg

Einde overgangsregeling huishoudelijke hulp bij Wlz-zorg thuis

Budgethouders die al vóór 1 januari 2017 een modulair pakket thuis (MPT) hadden, kregen de huishoudelijke hulp vanuit de Wmo via de gemeente. De gemeenten hebben de huishoudelijke hulp voor die cliënten op 1 april 2017 overgedragen aan de zorgkantoren. Budgethouders met een pgb of MPT die huishoudelijke hulp via de gemeenten kregen en vanaf 1 april 2017 niet goed rondkwamen met de uren voor huishoudelijke hulp, konden gebruik maken van de overgangsregeling. Deze overgangsregeling stopt op 31 december 2017.

Vanaf 2018 moet de zorg inclusief de huishoudelijke hulp binnen het kader van MPT of het pgb voor zorg thuis passen. Bespreek daarom met het zorgkantoor hoe de zorg hierbinnen kan blijven. Heeft u dit al besproken met uw zorgkantoor en past uw zorg vanaf 2018 binnen het kader voor zorg thuis? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u nog niet gesproken met uw zorgkantoor, dan adviseren wij u dit zo snel mogelijk te doen. Kijkt u samen hoe de zorg het beste vorm kan krijgen binnen de afbakening van het MPT of pgb.

Zorgkantoor
Zorgkantoor West Brabant bedient de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert

Postadres:
Postbus 5130
5004 EC TILBURG Nederland

Bezoekadres:
Ringbaan West 236
5038 KE TILBURG Nederland

tel. 076 524 30 00
email: infozorgkantoren@cz.nl

Website www.cz.nl/zorgkantoor

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief