Skip to content
Jan De Keijzer

Eigen regie bij WGBO

Academie Zorgbelang organiseert een lezing over de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) en de relatie hiervan met eigen regie. In die wet staan de rechten en plichten van zowel burgers als hulpverleners centraal. De lezing gaat in op de onderbouwing van de rechten van iedere burger om zoveel als mogelijk eigen regie over de zorg te voeren.

De bijeenkomst start met een korte uitleg over de betekenis van eigen regie. De lezing van Jan de Keijzer (Curavera), die daarna volgt is gebaseerd op zijn ervaring als huisarts, sociaal geriater en directeur behandelzaken in de ouderenpsychiatrie en verpleeghuizen. Het perspectief van de patiënt staat centraal in de lezing. Daarnaast gaat De Keijzer in op de dilemma’s en de rechten van hulpverleners.

Recht
Elke burger heeft het recht op behandelinformatie, keuze uit verschillende behandelmogelijkheden en het beslisrecht om behandelingen te weigeren. Bij de uiteindelijke beslissing voor een bepaalde behandeling heeft de arts of hulpverlener ook het recht om te beslissen of hij of zij die behandeling kan en wil uitvoeren. Samen beslissen van arts en patiënt gaat nog een stapje verder dan rechten en plichten. Dit komt ook aan de orde in de lezing. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden verlevendigt De Keijzer de WGBO. Ook schenkt hij kort aandacht aan wilsverklaringen en de rol van een vertegenwoordiger.

Inschrijven
De bijeenkomst wordt gehouden op  donderdag 1 februari 2018 van 14.00 uur tot 16.15 uur bij Zorgbelang Brabant|Zeeland, Ringbaan Zuid 44 in Tilburg en kost 15 euro. Kom je ook? Meld je dan hier aan. Voor vragen kun je terecht bij Nelleke Maathuis, coördinator Academie Zorgbelang Brabant|Zeeland: nmaathuis@zorgbelang-brabant.nl of 06 – 41 11 01 11.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief