Skip to content
Mantelzorger

Driekwart mantelzorgers ervaart hoge werkdruk

Van de mantelzorgers in Nederland voelt 71 procent een hoge werkdruk door de combinatie van werk en mantelzorg. Een groot deel denkt dat de combinatie werk en mantelzorg niet goed is geregeld. Dit blijkt uit onderzoek van de vakbond CNV dat is uitgevoerd door Maurice de Hond.

Van de mantelzorgers voelt 39 procent zich bovendien niet gesteund door hun baas. Dit geldt ook voor de collega’s. CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden vindt dit een zorgwekkende percentages.

Burn-out
Nederland telt ruim 4 miljoen mantelzorgers. Deze groep heeft steun nodig, anders ligt een burn-out op de loer. Vrijwel iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met mantelzorg. Cruciaal dus dat de werkomgeving hierop wordt ingericht. Wettelijke regelingen en cao-afspraken helpen mensen om hun mantelzorgtaken goed uit te voeren én hun werk te kunnen blijven doen.”

Niet op de hoogte
Werknemers zijn vaak niet goed op hoogte van de formele regelingen rond mantelzorg. Het CNV maakt zich hard voor cao-afspraken die ruimte bieden voor het uitvoeren van mantelzorg.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief