Skip to content
Logo Frezzo

Drempelhulp bij IJssalon Frezzo!

Op woensdag 9 mei wordt een drempelhulp gelegd bij IJssalon Frezzo. Met deze drempelhulp kan iedereen, met rollator, kinderwagen of rolstoel zélf uitkiezen wat voor heerlijke smaak ijs het deze keer wordt.

In 2016 heeft Nederland het VN verdrag voor mensen met een beperking getekend. Dat houdt onder meer in dat toegankelijkheid geen uitzondering maar regel wordt. De gemeente Breda wil dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking. Ze heeft daarom samen met Breda Gelijk, Zet en Breda voor Iedereen een actieplan opgesteld: Bredase Agenda Toegankelijkheid voor de jaren 2017/2018.

Wat voor actiepunten staan er zoal in dat plan?
Het gratis schouwen van 200 gebouwen met een publieke functie op toegankelijkheid. Denk hierbij aan sportaccommodaties, (tand)artsen praktijken, horeca en retail. Gratis training voor medewerkers in horeca en retail zodat ze weten waar ze op kunnen letten wanneer een bezoeker slechtziend of slechthorend is. Of wanneer iemand net iets minder snel is met reageren. Kortom; hoe laat je iemand zich welkom voelen? En last but not least het oprichten van het toegankelijkheidsfonds.

Frezzo eerste
Een goede toegankelijkheid van gebouwen is belangrijk en daar zijn soms aanpassingen voor nodig. De gemeente wil eigenaren en exploitanten van panden graag tegemoet komen in de kosten en heeft daarvoor het Toegankelijkheidsfonds opgericht dat beheerd wordt door Breda Gelijk. Frezzo vind het belangrijk dat iederéén kan genieten van een ijsje en heeft daarom een verzoek ingediend bij het Toegankelijkheidsfonds zodat zij haar winkel beter toegankelijk kan maken. Er komt daar nu een drempelhulp zodat iedereen de ijssalon binnen kan. De eerste Bredase drempelhulp zal op 9 mei om 15.00 uur officeel door de voorzitter van het ondernemersfonds, Jos Koniuszek, worden geplaatst.

Help je ook mee
Wil je de offciele handeling meemaken, kom dan tussen 15.00 en 16.00 uur naar IJssalon Frezzo in de Nieuwe Ginnekenstraat 1 . Je kunt dan ook informatie ophalen over de manieren om Breda beter toegankelijk te maken. Er is ook een aantal mensen aanwezig bij wie je direct je vraag kunt stellen. Natuurlijk kun je ook op onze website via   lezen hoe je een aanvraag in kunt dienen bij het toegankelijkheidsfonds. Voor informatie kun je ook bellen met Jeanet Notten: 06-1999 9385

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief