Skip to content
Ducklexie Duck

Donald Duck maakt Ducklexie Duck

Het populaire tijdschrift de Donald Duck heeft een bijzondere uitgave gemaakt: de Ducklexie Duck. Het tijdschrift is aangepast voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen met lees- en spellingproblemen.

Vol trots namen de kinderen vorige week donderdag de eerste exemplaren van het striptijdschrift in ontvangst. Alle zes lopen ze bij het Regionaal Instituut Dyslexie (RID), waar ze geholpen worden met leesproblemen. Het instituut merkte dat kinderen met dyslexie graag stripverhalen lezen, omdat de plaatjes richting geven aan het verhaal.

Tips
Het eindresultaat kwam mede tot stand dankzij de tips die de kinderen gaven. “Ik heb een tip gegeven dat ik de letters wat groter wilde en minder moeilijke woorden,” vertelt Gijs, die meedacht over de special. Casper had een tip over de invulling van de striptekeningen: “Ik had dat de achtergrond heel wild was en dat ik daardoor heel afgeleid werd.”

Dag van Dyslexie.
Zaterdag was de Dag van Dyslexie en speciaal daarom heeft het stripblad de Ducklexie Duck bedacht. De uitgave is gemaakt door de redactie, samen met het het weekblad heeft samen met het Regionaal Instituut Dyslexie en zes 11-jarigen die moeite hebben met lezen. De typecursus van het weekblad heeft als een speciale versie voor kinderen met dyslexie en eerder dit jaar kwam Donald Duck al met een aparte uitgave voor kinderen die slechtziend of blind zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief