Skip to content
Droomvlucht Voor Rolstoelers

Dankzij Freek kunnen rolstoelers binnenkort ook in de Droomvlucht

De Droomvlucht is één van de populairste attracties in de Efteling, maar tot nu toe konden rolstoelers alleen maar toekijken. Dankzij de 23-jarige Freek komt daar nu verandering in. Hij bedacht een virtual reality-versie van de attractie.

Freek kwam op het idee toen hij tijdens zijn studie Creative Technology stage liep in de Efteling. “Ik wilde graag mindervalide mensen in het pretpark helpen en heb onderzocht hoe techniek daarbij kan helpen. Toen ik hoorde dat rolstoelers niet in de Droomvlucht kunnen, leek het me een goed plan een VR-versie hiervan te maken. Virtual reality wordt in pretparken al toegepast om achtbanen leuker te maken, maar nog niet op deze manier.” Freek presenteerde zijn plan aan de managers van het pretpark en die reageerden meteen enthousiast. “Na mijn stage heb ik het concept verder uitgewerkt en nu zit ik in het projectteam. Ik onderzoek wat wel en niet werkt, hoe er wordt gereageerd door testpersonen en hou in de gaten of het zo wordt als ik in mijn hoofd had.”

Zintuigen
Het unieke aan de virtuele versie van de attractie is dat rolstoelers tegelijkertijd met hun gezelschap de Droomvlucht kunnen betreden. Via een speciale ingang betreden niet-rolstoelers de reguliere versie van de attractie, met een koptelefoon en microfoon houden ze contact met elkaar. Freek: “Zo wordt de attractie samen beleefd en kun je elkaar bijvoorbeeld wijzen op een trol onder een waterval.”
De virtuele Droomvlucht bestaat niet alleen uit beeld, ook andere zintuigen worden geprikkeld. “Je voelt bijvoorbeeld de wind als je het woud met de trollen in vliegt en ruikt de bloemen en voelt de warmte in de elfentuin.”
Dat de attractie er echt komt, is een droom voor Freek. “Ik hou al mijn hele leven van de Efteling. Dat ik als techneut zijnde zoiets moois mag maken voor een park waarvan ik hou en wat óók nog een goed doel heeft, is helemaal te gek.”

Bron: RTL-nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief