Skip to content
Tweede Kamer

D66 en Christen Unie nog kritisch over plannen Van Ark

D66 en de ChristenUnie gaan nog eens kritisch kijken naar het plan van staatssecretaris Van Ark om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. Onlangs was daar een hoorzitting over in de Tweede Kamer, waar ongeveer iedereen zei dat het “nog complexer” wordt.

Van Ark wil juist dat het voor werkgevers eenvoudiger wordt om gehandicapten aan te nemen maar bij de hoorzitting zeiden allerlei organisaties dat het er allemaal niet gemakkelijker op wordt. Werknemers met een gedeeltelijke bijstandsuitkering bouwen bijvoorbeeld geen pensioen op en als ze werkloos worden hebben ze geen recht op WW. Door die onzekerheden zouden ze worden afgeschrikt om te gaan solliciteren.

Afwegen.
D66-Kamerlid Raemakers zegt dat hij zich in aanloop naar het debat volgende week in de Kamer nog eens wil buigen over de vraag of er door het voorstel echt wel meer mensen aan het werk komen en of dat ook lonend is voor hen. Dat geldt ook voor Bruins van de ChristenUnie. Hij wil de positieve en negatieve effecten van de wet nog eens goed tegen elkaar afwegen. CDA en VVD blijven het plan van Van Ark in grote lijnen steunen. Het debat in de Tweede Kamer is waarschijnlijk volgende week donderdag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief