Skip to content

Cheque voor betere toegankelijkheid

Breda heeft vorige week de Access City Award 2018 gewonnen. Om dat te vieren werd deze week in de binnenstad een bijzondere actie gehouden. Die begon op het Van Coothplein.

“Breda won onder meer omdat we alle thema’s rond toegankelijkheid aanpakken.”Vertelde Wouter Schelvis bij de start. Wouter werkt bij de stchting Zet en helpt Breda en Breda-Gelijk. Die willen namelijk de stad beter toegankelijk maken voor mensen met een handicap.

Presentje
Vanaf het van Coothplein reden studenten op bakfietsen de stad in. Tot en met vrijdag rijden ze door Breda om ondernemerns te verrassen met een presentje. Ze krijgen ook een cheque ter waarde van 500 euro. Hiermee kunnen ze gebruik maken van het Toegankelijkheidsfonds wat er in Breda is. Breda heeft hiervoor 185.000 euro beschikbaar gesteld. En soms vinden de ondernemers zelfs een verdubbelaar in hun pakje. Kunnen ze zelfs 1000 euro besteden aan betere toegankelijkheid.

Drempelhulp
Met het geld van de cheque kunnen ondernemers al veel doen. Een drempelhulp aanleggen bijvoorbeeld. Of ze kunnen zorgen voor duidelijkere letters op hun menukaart. Dan kunnen mensen die slecht zien ze beter lezen. Wouter denkt dat niet iedere ondernemer gebruik gaat maken van de cheque. Maar we denken dat een paar honderd ondernemers het kadootje wel gaan gebruiken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief