Skip to content
Afbeelding Basisverzekering

CDA wil actie kabinet tegen ‘kloonpolis’

Het woud van verschillende basisverzekeringen voor gezondheidszorg moet flink uitgedund. Dan pas kunnen mensen de verzekering kiezen die bij hen past, vindt het CDA. Een voorstel van de christendemocraten om het kabinet, dat zich daar ook voor wil inzetten, bij de les te houden krijgt steun van D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Het stevent af op een Kamermeerderheid.

Het CDA ziet liefst één standaardpolis voor de basisverzekering voor alle verzekeraars. Maar de partij wil het kabinet zeker houden aan het voornemen om de wildgroei van zogenoemde kloonpolissen tegen te gaan. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg moet daarom onderzoeken hoeveel van deze polissen er zijn en geregeld verslag uitbrengen van de vermindering daarvan, vindt Tweede Kamerlid Joba van den Berg.

Basispolis
Verzekeraars bieden nu vaak verscheidene basispolissen aan, tientallen in totaal. Die geven recht op dezelfde basiszorg, maar hebben toch heel verschillende tarieven. Waarom de een duurder is dan de ander is vaak heel ondoorzichtig, stelt Van den Berg. “Wie ooit heeft geprobeerd een goedkopere zorgverzekering te vinden, weet dat dit niet eenvoudig is. Het bestuderen van de kleine lettertjes en de onderlinge verschillen is een immens karwei.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief