Skip to content
Hey Het Is Okay

Campagne om taboe op angststoornissen te doorbreken

Angst is een van de meest voorkomende psychische aandoening in Nederland. Bijna 1 op de 5 volwassenen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken. Toch vinden mensen het lastig hierover te praten. Om het gesprek op gang te brengen is staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de campagne ‘Hey! Het is oké, maak het bespreekbaar’ gestart.

Blokhuis: “Het is belangrijk dat mensen open durven te zijn over deze klachten. Een gesprek met vrienden, familie of je werkgever kan een stap zijn naar de juiste hulp. Soms is erover praten al genoeg. Maar er zijn ook mensen die professionele hulp nodig hebben. Hoe eerder je er bij bent hoe groter de kans dat je klachten minder zwaar worden. Daarom moeten we het taboe daarop doorbreken en dat begint vaak met een simpele vraag: Hey…?”

Jongeren en vrouwen.
Vrouwen ontwikkelen vaker een angststoornis dan mannen. Vaak ontstaan angststoornissen al op jonge leeftijd, vanaf 15 jaar. Uit een recente peiling blijkt ook dat mensen met een angststoornis hier minder last van hebben als zij hierover praten. Het zorgt ook voor meer begrip uit de omgeving van bijvoorbeeld vrienden en familie.

Meer informatie is te vinden op www.heyhetisoke.nl.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief