Skip to content
Logo Stichting Buddy Netwerk

Buddy Netwerk biedt hulp

Buddy Netwerk biedt hulp aan mensen die te maken hebben met eenzaamheid, verlies en/of rouw. U kunt u nu ook aanmelden voor een digitale buddy.

De digitale buddy is een vaste vrijwilliger waar u gedurende een half jaar wekelijks contact mee heeft via e-mail en/of chat. De e-buddy biedt een luisterend oor en ondersteunt de cliënt. Samen verkennen ze de wensen en mogelijkheden van de cliënt en werken ze op passende wijze aan het versterken van diens zelfredzaamheid en netwerk.

Samenwerking Visio en Buddy Netwerk.
Sinds 2012 is er een actieve samenwerking tussen Buddy Netwerk en Visio. Met deze samenwerking wordt beoogd slechtziende of blinde mensen in contact te brengen met een vrijwilliger/buddy die hen gedurende één of twee jaar ondersteunt door bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden en  dingen samen te ondernemen die (nog) wel kunnen. Vanuit dit contact signaleert de buddy mogelijkheden om de leefwereld (het sociale netwerk) van het maatje te vergroten en/of te versterken. Via het maatschappelijk werk van Visio worden geïnteresseerde cliënten door middel van een visueel paspoort (in eenvoudige taal beschreven termen en concrete aandachtspunten) overgedragen aan Buddy Netwerk. Zij zoeken daarop een passende buddy, waarna een eerste kennismaking volgt.

Meer informatie.
Voor meer informatie over e-buddy kunt u contact opnemen met Mieke Douma, maatschappelijk werker, via miekedouma@visio.org of 088 585 92 00.  Ook kunt u meer lezen op de site van Buddy Netwerk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief