Skip to content
Sociale Werkplaats

Breed front wil praten over loondispensatie

Een breed front van maatschappelijke partijen wil zo snel mogelijk met staatssecretaris Tamara van Ark aan tafel over het plan loondispensatie.  Dit plan heeft negatieve gevolgen mensen met een beperking en hun economische zelfstandigheid. Bovendien is het plan strijdig met mensenrechten.

In een dringende oproep aan de staatssecretaris pleiten FNV, CNV, Wij staan op!, Cedris, VCP, Landelijke Cliëntenraad en Ieder(in) om gezamenlijk en nog voor de zomer het gesprek aan te gaan over aanpassing van het kabinetsplan voor loondispensatie. Het huidige voorstel loondispensatie stuit op breed maatschappelijk verzet, grote onzekerheid en onbegrip bij mensen met een arbeidsbeperking en toenemende twijfel bij fracties in de Tweede Kamer.

Beter plan
De gezamenlijke organisaties hopen daarom snel op een constructief gesprek met de staatssecretaris, waarin stappen voorwaarts kunnen worden gezet zodat er een goede regeling komt, die zowel politiek als maatschappelijk acceptabel is. ‘De belangrijkste voorwaarde is dat moet worden voldaan aan het principe dat mensen met een beperking volwaardige werknemers zijn’, schrijven de organisaties.
Al in april beloofde de staatssecretaris om met belanghebbenden in gesprek te gaan over het kabinetsvoornemen. De gezamenlijke organisaties gaan ervan uit dat hun oproep nu snel tot een uitnodiging van de staatssecretaris zal leiden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief