Skip to content
Geld

Bredase voorwaarden zorgverzekering voor mensen met laag inkomen interessant

Inwoners met een laag inkomen kunnen ook in 2018 gebruik maken van een collectieve zorgverzekering bij CZ.De gemeente Breda en CZ bieden de verzekering aan. De verzekering bestaat uit een basisverzekering met 2 aanvullende pakketten, Gemeenten Extra en Gemeenten Extra Uitgebreid. CZ geeft een collectieve korting en de gemeente betaalt mee aan de premie. Beide pakketten hebben een uitgebreide dekking met extra vergoedingen.De dekking van de basisverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

 

De verzekeraar geeft korting als u zich verzekert en de gemeente betaalt een deel van de premie. Er is een verandering in de manier waarop een en ander wordt verrekend. Hierdoor leek het of de gebruikers het komende jaar flink meer zouden moeten gaan betalen. Er is namelijk een nieuwe regeling voor het wettelijk eigen risico € 385,-  per 2018 voor de Gemeenten Extra Uitgebreid. Breda-Gelijk wil een eind maken aan de verwarring en zocht de boel uit.

Geen rekeningen meer
In 2017 ontvingen mensen een korting van € 36,00 op de premie. Daarnaast was men verplicht om mee te doen aan het gespreid betalen van het eigen risico. Dit werd in 10 termijnen van € 38,50 door CZ in rekening gebracht. Dat is nu veranderd. In 2018 geeft de gemeente Breda nog steeds een korting van € 36,00. maar deze wordt niet meer volledig op de premie in rekening gebracht. Deelnemers  ontvangen nog een korting van € 4,00 op de premie. Men lijkt dus veel meer te gaan betalen maar de 32 euro die de betrokkene minder ontvangt wordt door de gemeente gebruikt om het eigen risico te betalen. Dat betekent dat men geen aparte rekeningen meer krijgt met betrekking tot het eigen risico. In totaal stijgt de premie in Breda in 2018 met €4,94.   De ogenschijnlijke aanzienlijke verslechtering ten opzichte van 2017 valt dus in de praktijk reuze mee, zeker als men de situatie in Breda vergelijkt met andere gemeenten.

Overstappen in de loop van het jaar?
Het blijft dus interessant om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen als u aan de voorwaarden voldoet. Bent u bij een andere verzekeraar verzekerd en gaat u in de loop van het jaar aan de voorwaarden voldoen, dan hangt het van uw huidige verzekeraar af of u direct kunt overstappen naar de collectieve ziektekostenverzekering van CZ. Bent u al bij CZ verzekerd en gaat u in de loop van het jaar aan de voorwaarden voldoen, dan kunt u op dat moment overstappen naar de collectieve ziektekostenverzekering. LET OP: dit is niet het geval wanneer u in de loop van het jaar geconfronteerd wordt met hogere zorgkosten en alleen daarom wil overstappen. Het kan bijvoorbeeld wel wanneer u in de loop van het jaar naar Breda verhuist, of te maken krijgt met een sterke inkomensdaling.

Voor vragen over premies, vergoedingen, aan- of afmelden of eigen risico, bel dan met CZ via 088- 555 7777.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Als je je eigen risico niet opmaakt, dan ben je goed genaaid met deze regeling,w ant je krijgt het dus niet terug. In 2017 betaalde ik net zoveel, maar kreeg ik eigen risico terug. Nu betaal ik net zoveel, maar krijg ik mijn niet-opgemaakte eigen risico niet terug. Ik kan me niet herinneren dat de gemeente ons dit belangrijke feit/deze grote verandering even heeft laten weten. Ik ben nu voor €340 in de aap gelogeerd want ik heb maar 40 aan eigen risico opgemaakt. Dankjewel gemeente, voor jullie transparantie. ik loop al 3 dagen te bellen en niemand heeft een duidelijk antwoord.

  1. Beste Marije,

   Dit is inderdaad een consequentie die van te voren niet was bedacht.
   Je kunt contact opnemen met mij, dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.
   06-1999 9374, Gwen van der Meer. Breda Gelijk!

   1. Nou… daar kwam ik dus 2 dagen geleden ook achter… wat een afzetterij… mensen met minimum worden zo gewoon genaaid en wordt verwezen naar een brief die gezonden is …mooi geen brief ontvangen…

    1. Beste “Mackenbach”,

     Vervelend dat je er ook geen informatie over hebt gekregen. Heb je daar wel melding van gemaakt? We zijn nog bezig met het uitzoeken van dit onderwerp. Zodra we meer duidelijkheid hebben, melden we dat op deze site of op onze facebookpagina: Breda Gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief