Skip to content
Poster Breda

Bredase politiek lijkt eensgezins over gehandicaptenbeleid

Het zou in de toekomst helemaal goed moeten komen in Breda. De plaatselijke politici onderschreven maandag allemaal het streven van Breda-Gelijk om de Baroniestad in alle opzichten beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

In de Grote Kerk werd de landelijke aftrap gehouden van de campagne  ‘Iedereen doet mee’ van het College van de Rechten voor de Mens. Adriana van Dooijeweert voorzitter van het College stelde daat iedereen in Nederland mee zou moeten doen. Met de actie die in Breda van start is gegaan wil het College mensen oproepen ‘kleur te bekennen’. Mensen en organisaties kunnen via internet zelf een poster maken waarin ze aangeven dat ook zij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Hierna onthulde ze met burgemeester Paul Depla en anderen officeel de actieposter.

Lange weg
Depla benadrukte dat Breda iedereen samen wil brengen. Daar horen mensen met een functiebeperking ook bij. Hij was dan ook blij dat de stad vorig jaar de Broeder Tuck prijs voor haar inspanningen om tot goed gehandicaptenbeleid te komen. Hij roemde hierbij het platform ‘Breda voor iedereen’ en ‘Breda-Gelijk’. Zij werken volop aan de integratie van deze groep. Wel gaf Depla toe dat er nog een lange weg te gaan is.

Eensgezind
‘Breda voor iedereen’, de organisator van de campagnestart, maakte van de gelegenheid gebruik te inventariseren hoe de lokale politici tegen het verbeteren van de leefbaarheid in Breda voor mensen met een functiebeperking aankeken.  Aan dagvoorzitter Jan Troost lieten zij allen weten dat zij achter de doelstelling van een verbetering van de huidige situatie staan. Volgens Troost zou dat in de toekomst mooie dingen moeten kunnen opleveren. Een van de zaken die in de ogen van veel politici snel zou moeten worden aangepakt is de realisering van een aangepast openbaar toilet op de markt. Hierover zijn in de gemeenteraad al uitspraken gedaan maar dat toilet is er nog niet.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief