Skip to content
Clientondersteuning

Breda koplopergemeente clientondersteuning

Er zijn veertien nieuwe koplopergemeenten bij gaan werken aan betere cliëntondersteuning. Hierbij hoort ook Breda.

Veel mensen ondervinden problemen bij het regelen van passende zorg en ondersteuning. De praktijk laat zien dat niet iedereen zijn weg weet te vinden langs de verschillende loketten en regelingen. Het gaat bijvoorbeeld om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Zorgverzekeringswet (Zvw), Jeugdwet en de Wet langdurige zorg (Wlz). Breda gaat met de VNG aan de slag met het verbeteren van het aanbod en de kwaliteit van cliëntondersteuning.

Ondersteuners
Cliëntondersteuners kunnen helpen op momenten dat er zorg of ondersteuning nodig is. Ook kunnen zij mensen ondersteunen bij vragen over wonen, werk, onderwijs, vervoer en inkomen. Zij helpen met je uitzoeken wat je hulpvraag is. Daarnaast kijken ze mee naar oplossingen in de eigen omgeving en helpen bij het aanvragen. Cliëntondersteuning is gratis toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente.

Het kan beter!
Gemeenten zijn vanuit de Wmo verantwoordelijk voor het organiseren van integrale onafhankelijke cliëntondersteuning. Zorgkantoren hebben die verantwoordelijk voor mensen die zorg krijgen uit de Wlz. Uit onderzoek blijkt dat deze ondersteuning nog niet in alle gemeenten goed is georganiseerd. Het aanbod is vaak versnipperd en niet altijd goed vindbaar. Ook in de uitvoering kan het nog beter.

In Breda
In Breda kunt u voor cliëntondersteuning altijd bellen naar ZorgvoorelkaarBreda (076-525 1515), MEE, Zorgbelang of het CZ Zorgkantoor.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief