Skip to content
Foto Van Grote Kerk Breda Met Huizen Op De Voorgrond.

Breda in finale Access City Award

De Access City Award is de Europese prijs voor het toegankelijker maken van steden voor mensen met een handicap en senioren. De Access City Award wordt georganiseerd door de Europese Commissie, in samenwerking met het European Disability Forum. Breda dingt mee naar deze Award.  Of dit gaat lukken wordt bekend gemaakt op 4 december in Lyon. Breda zit namelijk bij de finalisten.

Toegankelijkheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de Europese Commissie en via het Award-programma helpt de commissie vernieuwende denkwijzen en goede praktijken voor het voetlicht te brengen. Sinds de eerste editie in 2010 waren er meer dan 250 deelnemers. Breda is één van de vijf genomineerde steden, naast Evreux (Frankrijk), Gdynia (Polen), Kaposvár (Hongarije) en Vigo (Spanje). De winnaar wordt op 4 december in Brussel bekend gemaakt.

Hard gewerkt
De afgelopen anderhalf jaar heeft Breda zich hard ingezet om de stad toegankelijk te maken voor iedereen, onder andere door honderden ondernemers daarbij te betrekken, aldus wethouder Miriam Haagh. “De stad heeft structureel aandacht voor toegankelijkheid in de openbare ruimte, het gemeentelijk vastgoed, bij evenementen, maar ook met websites en apps,” . Vorig jaar leidde dat er al toe dat Breda de landelijke toegankelijkheidsprijs ‘Broeder Tuck Award’ heeft gewonnen. Daarnaast neemt Breda deel aan de ‘Iedereen doet mee’ campagne’  van het College voor de Rechten van de Mens. In 2017 heeft het toenmalige college 440.000 euro voor twee jaar beschikbaar gesteld om de stad toegankelijker te maken. Ook in het nieuwe coalitieakkoord is daar twee ton per jaar voor opgenomen

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief