Skip to content
Sportief Tour 2019

Breda-Gelijk organiseerde weer Sportief-tout

Circa honderd scholieren vermaakten zich prima tijdens het door Breda Gelijk georganiseerde Sportief-Tour. Op Jeugdland in Ulvenhout kwamen hiervoor weer jongeren met en zonder beperking samen.

,,We proberen iedereen met elkaar te verbinden”, legt Gwen van der Meer van Breda Gelijk uit. Kinderen van SO Het Kasteel, NBS Boeimeer, Koninklijke Viseo en het Bredero College worden gemengd en geformeerd tot teams. Lichamelijk, verstandelijk en visueel beperkte kinderen gaan zo hand in hand met leerlingen van het reguliere onderwijs. ,,Zo krijg je al gauw één team dat elkaar helpt en een leuke dag gunt.”

Verantwoordelijk werk
Er wordt gevolleybald op een luchtkussen. Penalty’s geschoten op keeper Van Eenennaam van NAC. Er is een dansworkshop en ook rolstoelvoetbal. Er is ballonbadminton en de jeugd doet een soort bowling. Leerlingen van het Berkenhofcollege bereiden de lunch. Ook fungeren studenten van het Bredero College als teamleider. ,,Dat zijn leerlingen met gedragsproblematiek als autisme, adhd en ga zo maar door. Zij worden goed geïnstrueerd en krijgen dan één belangrijke taak. Voor hen is die verantwoordelijkheid ook enorm waardevol.” Niet alleen leraren, ouders en begeleiders houden toezicht. Ook vrijwilligers vanuit het Grote Broer en Grote Zus-project zijn aanwezig.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief