Skip to content
Foto Van Grote Kerk Breda Met Huizen Op De Voorgrond.

Breda bij koplopers voor uitvoering VN-verdrag

Breda is een van de 25 gemeenten die door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn benoemd tot koploper voor de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. Samen met de Alliantie VN-Verdrag (een groep cliënten- en gehandicaptenorganisaties bestaande uit Ieder(in), Per Saldo, Mind-LPGGz, Coalitie voor Inclusie en de LFB) werd gezocht naar gemeenten die vooroplopen bij de invulling van het VN-verdrag Handicap.

Er wordt hard gewerkt aan toegankelijkheid en een lokale ‘inclusieagenda’, aldus de VNG. Om nóg meer van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen heeft de vereniging het koplopersprogamma in het leven geroepen en daar nu dus gemeenten voor geselecteerd. Naast Breda zijn dat:  Almere, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Ermelo, Geldermalsen, Gooise Meren, Groningen, Haarlemmermeer, Hardenberg, Huizen, Krimpen aan den IJssel, Leiden, Maastricht, Meijerijstad, Oude IJsselstreek, Reusel-De Mierden, Rotterdam, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Westerveld, Woerden en Zwolle.

Kijken in de keuken
De betreffende gemeenten kunnen dankzij het programma een kijkje nemen in elkaars keuken en zo verschillen in aanpak, bepaalde knelpunten, succesfactoren of goede voorbeelden delen. Om daarmee op hun beurt weer andere gemeenten te inspireren.‘Zij zullen gedurende twee jaar in feite de ambassadeurs zijn die naar de rest van Nederland uitstralen dat zij echt werk maken van de inclusieve samenleving,’ aldus de VNG. Ervaringen worden door de organisatie bijvoorbeeld gedeeld door middel van workshops en lezingen en voorbeelden aan de hand van filmpjes, foto’s, interviews en artikelen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief