Skip to content
Logo Bosk

BOSK opgesplitst

De leden van de BOSK vinden het goed dat de vereniging splitst. Dat gebeurde tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering op 15 december. De BOSK houdt per 31 december 2018 na 66 jaar op te bestaan.

Er komen vier nieuwe verenigingen:
• CP Nederland
• EMB Nederland
• Schisis Nederland
• Spina Bifida en Hydrocephalus Nederland

Waarom dit besluit?
De BOSK heeft de afgelopen jaren uitgezocht wat de leden en de achterban van haar werk vonden. De BOSK werd wel gewaardeerd vanwege de kwaliteit  en haar  invloed. Maar de algemene conclusie was dat CP, EMB, Schisis en Spina Bifida/Hydrocephalus zich onvoldoende konden profileren onder de BOSK-paraplu. De vier nieuwe verenigingen kunnen zich ieder apart beter presenteren. Ze krijgen dan een duidelijker activiteitenpakket en nog meer aantrekkingskracht voor hun eigen doelgroep.

Samenwerking.
De vier verenigingen blijven nauw samenwerken. Er is tijdens de vergadering afgesproken dat ze drie jaar samen optrekken.De grootste van de vier verenigingen, CP Nederland, neemt daarbij het ondersteunende landelijke bureau onder haar hoede. Dat gaat dan werken  voor alle vier de verenigingen. In het eerste jaar blijven BOSK-leden lid van alle vier de verenigingen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief