Skip to content
Birsen Basar

Birsen Basar wint Gouden Venus van Milo

Schrijfster Birsen Basar uit Breda heeft zaterdag de Gouden Venus van Milo gewonnen. Dat is een prijs voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking, die iets goeds doet voor de samenleving.

Birsen kreeg op 21-jarige leeftijd de diagnose klassiek autisme. Met haar boeken ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’ en ‘De jungle van autisme’ schrijft ze openhartig over haar leven. Ze is ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en zet zich in voor de acceptatie en participatie van mensen met autisme over de hele wereld. Birsen werkt bij de gemeente Breda, maar is inmiddels ook een professionele spreker. Ze was te zien in verschillende documentaires en tv-programma’s.

Gouden Venus
Aan de Gouden Venus van Milo 2017 is een geldprijs van € 10.000 verbonden die ter beschikking is gesteld door het goededoelenfonds van DELA.  Die mag Birsen inzetten voor haar goede doel.  De Gouden Venus van Milo kon Birsen niet persoonlijk in ontvangst nemen. Tijdens de uitreiking zat zij in Canada, waar zij op het wereldautismefestival spreekt. Een goede vriend nam de prijs in ontvangst.

Bron: BNdeStem

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief