Skip to content
Clemens Ross

Bijna 7000 handtekeningen voor een mantelzorgvrije week

De afgelopen weken ondertekenden 6880 mensen de petitie waarmee ze mantelzorgers een vrije week gunnen, zonder gedoe. Deze handtekeningen werden overhandigd aan Clémence Ross. Zij is eind februari door minister Hugo de Jonge aangesteld als aanjager respijtzorg.

Op dit moment levert vervangende zorg veel regelwerk op én worden mantelzorgers voor een weekje vakantie van het kastje naar de muur gestuurd. Reden voor vrouwenmerk Margriet en MantelzorgNL om onlangs deze petitie te starten. Het is voor mantelzorgers essentieel om de zorg af en toe even over te dragen. Om op adem te komen en daarna weer uitgerust aan de slag te gaan. Zelfs het regelen van één weekje vervangende zorg per jaar om zelf op vakantie te gaan, levert vaak al veel frustraties op.

Steun in de rug
De handtekeningen werden op een bijeenkomst met mantelzorgprofessionals in Apeldoorn overhandigd aan Ross. Zij presenteert in juni haar voorlopige bevindingen die ze de rest van het jaar zal gaan toetsen in het veld. Ross: ‘Ik kom inderdaad veel gedoe tegen als het gaat om vervangende zorg. Ik zie deze handtekeningen als een belangrijke steun in de rug. Bovendien weet ik dat de bijna 7.000 handtekeningen staan voor een veel grotere groep mensen die deze oproep ook steunen.’

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief