Skip to content
Een En Twee

Bibian Mentel maakt onmogelijke waar: goud

Een paar weken stond Bibian Mentel dit seizoen pas op haar snowboard. Haar gezondheid stond meer niet toe. Net op tijd was ze fit voor de Paralympische Spelen. Maar kon ze nog winnen? Vandaag werd die ene grote vraag beantwoord. In PyeongChang maakte ze het onmogelijke waar. Mentel won goud op de snowboardcross.

“Het is heel speciaal dat dit allemaal gelukt is”, straalde ze na de finish. Lisa Bunschoten veroverde achter haar het zilver. Chris Vos zorgde met eveneens zilver voor de derde medaille van TeamNL.

Botsing
In de timetrials zette de 45-jarige Mentel ’s ochtends al de snelste tijd neer. Bunschoten leek lang op weg om daarbij in de buurt te komen of zelfs onder haar tijd te duiken. Maar op het laatste moment ging de 22-jarige atlete onderuit. Pas in de finale kwamen de twee favoriete vrouwen elkaar weer tegen. Mentel was bij de start als beste weg, maar werd al snel ingehaald door Bunschoten. Kort daarop kwamen ze met elkaar in botsing. Beiden ging onderuit en Mentel kon als eerste opstaan en doorrijden naar de finish.

Superblij
Mentel: “Mijn eerste reactie was: ik wil haar helpen. Maar toen ik haar zag, leek ze wel ok. Dus ik dacht ‘opstaan en doorgaan’. Want dit zijn wel de Paralympische Spelen.” Eenmaal over de finishlijn duurde het echter lang voordat Bunschoten – die een snee in haar wang bleek te hebben – naar beneden kwam. “Dat geeft dit goud wel een zwart randje”, vond Mentel. “Al ben ik er natuurlijk wel superblij mee.”

Lees hier meer  over  Bibian Mentel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief