Skip to content
Bibian Mentel

Bibian Mentel gehandicaptensporter 2018

Bibian Mentel is voor de tweede keer in haar sportieve loopbaan gekozen tot gehandicaptensporter van het jaar. Dat gebeurde woensdag tijdens het Sportgala in de RAI in Amsterdam.

De weg naar PyeongChang had voor paralympisch snowboardster Bibian Mentel (46) veel obstakels. Een maand voor de start van de Paralympische Spelen moet zij nog geopereerd worden. Ze is net op tijd hersteld voor de Paraympische spelen. Ze wint in PyeongChang twee gouden medailles: op de banked slalom en de cross. Inmiddels heeft zij een punt achter haar carrière gezet.

Nummer een
Diede de Groot viel niet in de prijzen. De 21 jarige rolstoeltennister won dit jaar bijna alles. Ze was eerste in Australie, op Wimbledon en bij de US Open. In december 2017 veroverde ze ook het goud op de Masters. In het dubbelspel won Diede de US Open met Marjolein Buis, Roland Garros met Aniek Koot en Wimbledon met de Japanse Yui Kamiji. Ze maakte ook deel uit van het team dat de World Team Cup 2018 wint. De Groot voert de wereldranglijst voor zowel enkelspeelsters als voor dubbelspeelsters aan.

Wereldkampioen
De dames rolstoelbasketballers schreven in 2018 geschiedenis. In Augustus werden ze in Hamburg ongeslagen wereldkampioen. Met veel nieuwe jonge speelsters in de groep hebben zij een nieuwe weg ingeslagen op weg naar Tokyo 2020.  Mariska Beijer werd uitgeroepen tot MVP van het WK en samen met Jitske Visser werd ze in het All Star Team gekozen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief