Skip to content
Logo Bartimeus

Bartimeus genomineerd voor vakprijs

Een van de teams van Bartiméus is genomineerd voor de ‘Wát een vak-prijs’ van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De jury is onder de indruk van ons vakmanschap bij de begeleiding van bewoners met een visuele en verstandelijke beperking.

Dit is door VGN in beeld gebracht in een korte video over de zorg voor cliënt Carlito. Carlito heeft ‘moeilijk leesbaar gedrag’. Een cliënt heeft in zijn communicatie dan vaak moeite heeft om behoeftes en emoties te uiten, wat gepaard kan gaan met boosheid op zichzelf en zijn omgeving en uitingen van agressie. Een van de kennisgroepen binnen de expertiseorganisatie Bartiméus is gespecialiseerd in deze problematiek.

Veiligheid.
Door het geven van veel persoonlijke aandacht en het bestuderen van videobeelden van Carlito is het begeleidend team erin geslaagd te begrijpen wat hij wil. ‘Carlito is hier de laatste jaren echt tot rust gekomen’, vertelt gedragsdeskundige Ilona van Gool. ‘Door hem vertrouwen en veiligheid te geven durft hij nu met meerdere mensen samen te zijn.’

De ‘Wat een vak-prijs’ heeft als doel om het vakmanschap in de gehandicaptenzorg zichtbaar te maken. Bartiméus neemt het op tegen de zorginstellingen Sherpa en Middin.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief