Skip to content
Zelfrijdende Koffer

Na de auto, nu zelfrijdende koffer

Auto’s zonder bestuurder zullen wellicht niet onmiddellijk op onze wegen rondrijden, maar in afwachting is er een ander speeltje: de zelfrijdende koffer, die het mogelijk maakt om lichter te reizen.

De “koffer-robots” die deze week op het CES in Las Vegas worden voorgesteld, de grootste beurs ter wereld voor elektronica, maken gebruik van de technologie die gebruikt wordt in auto’s om zelfstandig te rijden. Start-up Travelmate uit de Verenigde Staten introduceerde een koffer die u kan controleren met de smartphone. De koffer kan 11 kilometer per uur rijden in het spoor van zijn eigenaar, terwijl het obstakels op zijn weg ontwijkt. “Het is echt een robot die u overal volgt”, zegt de oprichter van Travelmate, Maximillian Kovtun.

Uw tempo
Dankzij artificiële intelligentie volgt uw bagage uw ritme. “Hoe snel u ook loopt, de koffer zal u volgen. Als u vertraagt, vertraagt hij. Als u stopt, hij ook. Het doel is uiteraard om de handen vrij te hebben”, zegt Kovtun. Via de app kan de bagage ook bestuurd worden als een drone. “Voortaan kan u uw koffie drinken terwijl u uw koffer  bij zich heeft. Ook voor mensen met een handicap, slechtzienden bijvoorbeeld, is het handig. Ik denk dat er een grote markt is voor een dergelijk product”, zegt Kovtun. Hij verwacht de zelfrijdende koffer komende maand te lanceren, voor ongeveer 920 euro. Een Chinese start-up, ForwardX, heeft een gelijkaardig idee, maar zijn valies maakt gebruik van gezichtsherkenning. Daarbij is er dus geen app nodig. Artificiële intelligentie maakt het mogelijk dat de camera kijkt als een mens. “De koffer bedient zich van een besturingsalgoritme om een vrij traject af te leggen”, zegt oprichter Nicholas Chee, die een prototype toonde op de CES. Deze uitvoering  zou midden 2018 worden gelanceerd voor minder dan 1.000 dollar (ongeveer 836 euro).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief