Skip to content
I-pad

App voor rijles aan doven en slechthorenden

Een rijschoolhouder in Limburg heeft een app ontwikkeld waarmee hij veiliger les kan geven aan dove en slechthorende leerlingen.  Op een tablet geeft de instructeur aanwijzingen, die de leerling op een eigen scherm kan aflezen.

Rijschoolhouder Anton Vos heeft regelmatig dove en slechthorende leerlingen in de auto. Hij werkt dan met een tolk gebarentaal maar vindt dat niet fijn. Om instructie te kunnen geven, moet hij de auto parkeren en dat kost tijd. Bovendien kan de leerling afgeleid worden. Hij moet dan naar de instructeur kijken en kan zijn ogen niet op de weg houden. Daarom ontwikkelde Vos een app voor rijschoolhouders waarmee de leerlingen op een veiligere en meer praktische manier les kunnen krijgen.

Twee schermen
De app heet ‘Sign ‘n Drive’ en is te downloaden in de app-winkel van je telefoon. De app werkt met twee schermen. De instructeur geeft aanwijzingen en instructies via zijn eigen tablet. Hij kan ingestelde zinnen gebruiken of ter plekke een tekst typen. De leerling heeft een eigen scherm op het raam en leest daar het bericht van de instructeur af.

Ook buitenlanders
Volgens Vos kan de app ook gebruikt worden voor buitenlandse leerlingen die de Nederlandse taal niet goed beheersen.In de app zit een vertaalprogramma, zodat de instructeur in de taal van de leerling kan communiceren. De app is nu alleen nog verkrijgbaar voor Apple-toestellen. Een rijschoolhouder betaalt € 79,99 voor het downloaden van de app.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief