Skip to content
App Astmaatje

App helpt jongeren met astma omgaan met ziekte

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis heeft samen met het Longfonds een app ontwikkeld waarmee jongeren met astma kunnen bijhouden hoe het gaat en van welke prikkels ze last hebben. De app Astmaatje moet deze jongeren helpen beter omgaan met hun ziekte, aldus de makers.

Een aantal patiënten was betrokken bij de ontwikkeling van de app. Michael Rutgers, directeur van het Longfonds: “Eén van de wensen van de jongeren was bijvoorbeeld via de app een berichtje sturen naar de arts als het wat minder gaat. En dan het liefst snel een reactie terug van hun arts of verpleegkundige. Maar ook een overzicht van al je medicatie inzien en tips & tricks over wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen. Die wensen hebben we meegenomen.”

Koppelen
De app kan worden gekoppeld aan de Luchtbrug, een digitale poli waar momenteel twaalf ziekenhuizen mee werken. De Luchtbrug biedt zorgverleners de mogelijkheid om jongeren met astma op afstand te monitoren. Als de jongere via zijn zorgverlener is aangesloten bij Luchtbrug.nl dan is via Astmaatje ook het zorgplan beschikbaar en kunnen er vragen gesteld worden aan de zorgverlener. Het voordeel hiervan is dat jongeren minder vaak naar het ziekenhuis hoeven, aldus de makers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief