Skip to content
Logo Week Van De Toegankelijkheid

Veel activiteiten in Breda tijdens Week van de toegankelijkheid

Elk jaar vindt in oktober de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit jaar is dat van 2 t/m 6 oktober. Mensen met een beperking en belangenbehartigers vragen dan aandacht voor toegankelijkheid en het feit dat mensen met een beperking net als iedereen willen meedoen in de samenleving. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en een prettige omgang met elkaar. De aftrap van de landelijke week werd vandaag gegeven in Breda.

Op het stadskantoor werd de Prisma-fototentoonstelling “Let me Be” geopend door het Tweede-Kamerlid Anne Kuik. De CDA-politica belichtte in haar toespraak het belang van toegankelijkheid.  Wethouder Mirjam Haagh gaf in de bijeenkomst vervolgens aan hoe Breda vorm geeft aan toegankelijkheid voor  mensen met een beperking.

Overige programmaonderdelen in Breda

Dinsdag 3 oktober : Hoe gastvrij is het personeel naar de klant?
In het stadscentrum van Breda gaat acteur Hans van Gils gaat als een soort mysteriegast bezoeken afleggen aan winkels en horecagelegenheden. De bedoeling is een positieve benadering na te streven. Aan het eind van het bezoek zal uitleg gegeven worden over de achterliggende bedoeling aan de horecaondernemer/winkelier.

Woensdag 4 oktober : Hoe gaan wij om met elkaar?
Theaterwerkplaats Tiuri verzorgt samen met dagbesteding PodAa Pop up theater. Als speellocatie wordt gebruik gemaakt van ‘de Bus’ (verrijdbaar podium).
Plaatsen: winkelcentrum Heksenwiel van 11.00-11.30 uur; marktplein Princenhage13.00-13.30uur; Grote Markt 15.00-15.30 uur.

Donderdag 5 oktober : Laaggeletterdheid
Van 13.00-17.00 uur, de Nieuwe Veste, Bibliotheek
In Nederland zijn er nog steeds veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Door middel van persoonlijke verhalen en filmpjes wordt u geïnformeerd over wat dit betekent. Ook zijn er verrassende activiteiten met mysteryguests en kunt u in gesprek met ex-laaggeletterden.

Vrijdag 6 oktober : Special KIDS-dag
In samenwerking met Breda Actief, ZET en gemeente Breda organiseert atletiekvereniging Sprint een Special Kidsdag. Hoofdaccenten op deze dag zijn toegankelijke (sport)activiteiten en integratie van kinderen met een beperking bij het sporten. Aan deze dag nemen 400 kinderen deel, waarvan 300 met een beperking.

Gedurende de hele week
Een aantal horecagelegenheden “vertaal” de menukaart dusdanig dat deze toegankelijk wordt voor laaggeletterden. Enkele restaurants zetten gedurende deze week een ‘toegankelijk menu’ op de kaart.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief