Skip to content
Logo Ziezo-beurs

Op 16 en 17 maart 2018 vindt de 22ste editie plaats van de ZieZo-beurs. Het is dé landelijke Oogbeurs voor iedereen die niet of niet goed kan zien.

Op de ZieZo-beurs is te zien welke mogelijkheden er zijn om, ook met een visuele beperking, een zo onbeperkt mogelijk leven te kunnen leiden. Het aanbod varieert van braillehulpmiddelen tot grootletter speelkaarten of boeken. De ZieZo-beurs is de grootste beurs op dit gebied in Europa en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Talkshow
Op vrijdag 16 maart leidt cabaretier Vincent Bijlo de Oogvereniging-Verkiezingstalkshow. Hoe kun je stemmen als je het stembiljet niet (goed) kunt lezen, laat staan dat je het juiste vakje kunt inkleuren?  Prominente sprekers komen aan het woord, onder wie Tweede Kamerlid Sven Koopmans, secretaris-directeur van de Kiesraad Melle Bakker, burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Frits Naafs en lid van het College voor de Rechten van de Mens Geneviève Lieuw. De talkshow wordt georganiseerd door de Oogvereniging in samenwerking met Bartiméus Sonneheerdt en wordt live uitgezonden op Radio 509.

Gezond eten
Dat gezond eten goed is voor het lichaam is algemeen bekend. Wat maar weinig mensen weten is dat dit ook geldt voor je ogen. Wat u dan moet eten? Wekelijks twee keer vette vis, bijvoorbeeld makreel, zalm, tonijn of sardientjes. En élke dag 200 gram fruit en 200 gram groente. Eet vooral groene bladgroenten, zoals spinazie, broccoli, boerenkool. Hierin bevindt zich een antioxidant met de naam luteïne. Dat zorgt voor de aanmaak van macula-pigment: een beschermende factor in het netvlies. Tijdens de ZieZo-beurs kunt u in de stand van het Oogfonds (in de centrale hal bij de ingang) gratis de folder ‘Tips voor gezonde ogen’ krijgen. En raadt u mee hoeveel walnoten het Oogfonds in een grote vaas heeft gedaan? Dan maakt u kans op een gezonde maaltijdbox vol lekkers! Sowieso biedt het Oogfonds álle bezoekers een heerlijk appeltje voor de dorst aan.

Toegang
De ZieZo-beurs vindt plaats in het Beatrixgebouw te Utrecht op 16 & 17 maart 2018. De beurs is op vrijdag 16 maart open van 10:15 – 16:30 en op zaterdag 17 maart van 10:00 tot 15:30. De toegang is gratis. De beurs is het makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer, omdat het Beatrixgebouw direct naast/aan het Centraal Station Utrecht is gebouwd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief