Skip to content
Banner 100.000 Banen

Masterclass belastbaarheid

Als een werknemer iemand met een arbeidsbeperking aanneemt, dan weet hij van tevoren dat er misschien aanpassingen in werkplek, werkwijze of takenpakket nodig zijn. Werknemers met een arbeidsbeperking zijn vaak ‘minder belastbaar’ dan een reguliere werknemer. Een mooie theoretische term, maar wat betekent dat in de praktijk?

Hoe leid je de belastbaarheid als werkgever  af uit een geanonimiseerd profiel dat alleen praktische informatie bevat?  Kan een nieuwe werknemer dan bijvoorbeeld maximaal een dag werken, of juist elke dag een paar uur? Of gaat het om prikkels in de werkomgeving? Daarop gaat de Masterclass belastbaarheid op dinsdag 12 december 2017 in. Deze Masterclass wordt georganiseerd door ‘Op naar de 100.000 banen’ en de  ‘Lucille Werner Foundation’.

Bondscoach
Tijdens deze masterclass brengt presentator en oud-hockeybondscoach Tom van ’t Hek werkgevers, werknemers en medewerkers van werkgeversservicepunten bij elkaar om het begrip ‘belastbaarheid’ concreet te maken. Wat bedoelt een werknemer als hij het daarover heeft? Hoe kan een werkgever goed duidelijk maken wat er aan inzet nodig is voor het werk? De deelnemers horen verschillende praktijkvoorbeelden en Tom van ’t Hek neemt ze mee onder meer in wat belastbaarheid voor hem betekende in zijn rol als bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal. Vervolgens gaan de werkgevers in interactieve sessie om tafel om met elkaar tot praktische tips te komen om belastbaarheid bespreekbaar en helder te maken in de dagelijkse praktijk.

Meer weten: Klik hier

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief